Yükleniyor...
Yatırım nedir, İnsanlar neden yatırım yaparlar ?

Yatırım nedir, İnsanlar neden yatırım yaparlar ?

Yatırım yapmak kısaca ileride daha çok kazanmak için riske girmektir. Yatırım yapmak için öncelikle tasarruf yapmanı gerekmektedir. İnsanların ileride harcamak için bugün elde edilen gelirin bir kısmını bir kenara koymaları, tasarruf yapmaları anlamına gelir. Ancak bu tasarrufların da boş boş beklemesi istenmez. Büyümesi, daha da çoğalması istenir. Bu nedenle yatırım yapmak, şu anki gelirimizden bir kısmını harcayıp kenara koyarak tasarruf etmek ve bu tutarı ileride daha da büyümüş olarak geri almak beklentisiyle değerlendirmek anlamına gelir.

Tasarruf yapmamızın ardındaki etkenlerden birincisi; sıra dışı takım kaza, bela, hastalık, yoksulluk, işsizlik gibi beklenmedik durumlar sonucu oluşacak harcamalara karşı hazırlıklı olmaktır. İkincisi ise; zaman içinde yaşlanıp, aktif iş hayatından çekildiğimizde, alıştığımız gelir düzeyini korumak, yaşam standartlarımızı, harcama gücümüzü yüksek tutabilmektir. Belki bir üçüncüsü de biz bu dünyadan ayrıldıktan sonra geride kalan sevdiklerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaktır.

Her şeyden önce tasarrufumuzun değerini kaybetmemesini isteriz. Bu sebepten yaptığımız tasarrufları değişik alanlarda yatırıma yönlendiririz. Tasarrufumuzla yapacağımız yatırımlar; mevduat, hisse senedi, gayrimenkul, altın gibi farklı alanlarda olabilir. Dolayısıyla biz, ileride harcamak üzere tasarruf eder ve bunları da en azından satın alma gücünü korusun diye bir takım yatırım araçlarında değerlendiririz.

Kaynak: Sorularla Gayrimenkul Yatırımı